Pravila privatnosti - izjava o zaštiti i čuvanju osobnih podataka

Politika zaštite osobnih podataka (Pravila privatnosti) donosi detaljne informacije o tome koji se osobni podaci korisnika prikupljaju, na koji se način obrađuju, u koje svrhe te kako se štite. Politika se primjenjuje na  usluge tvrtke Domointex d.o.o. na web trgovini koja se nalazi na web adresi https://www.domointex.hr.  Prvenstveno se odnosi na fizičke osobe no primjenjuje se i na pravne osobe u skladu s važećim propisima.

Domointex d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Domointex d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

1. Voditelj obrade podataka

Za obradu osobnih podataka odgovorna je tvrtka:

Domointex d.o.o. ulica Vlahe Bukovca 20, 10430 Samobor
OIB: 07807768214
MBS: 5420482
Direktor i odgovorna osoba: Ivica Palijan

2. Na kakvu se vrstu obrade podataka odnose ova Pravila?

Ova Politika odnosi se na obradu osobnih podataka:

 • korisnika koji posjećuju našu web stranicu na adresi https://www.domointex.hr
 • naših ugovornih suradnika poput dobavljača i dostavljača

3. Način prikupljanja osobnih podataka

Osobni podaci prikupljaju se Izravno od strane samih korisnika, odnosno kupaca u procesu narudžbe proizvoda ili uspostavljanja kontakta kroz navedene kontakt forme na našim stranicama, a u svrhu pružanja pravovremene i kvalitetne usluge i/ili povratne informacije o proizvodu i posebnim ponudama prema korisnicima koji su izrazili interes u naše proizvode.

4. Koje vrste osobnih podataka prikupljamo?

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca, a prikupljamo sljedeće osobne podatke koje deklariramo kao osnovne osobne podatke:

 • Ime i prezime
 • Adresa stanovanja (mjesto i grad)
 • Kontakt broj telefona
 • Kontakt e-mail
 • Pravne podatke tvrtke ukoliko kupac potražuje R1 račun

Navedene osobne podatke tvrtka Domointex d.o.o. obrađuje i arhivira u svome sjedištu koje je navedeno u ovoj Izjavi, u Republici Hrvatskoj.

Izričito i isključivo NE PRIKUPLJAMO sljedeće osobne podatke:

 • OIB fizičke osobe
 • Datum rođenja
 • Spol
 • Ostale podatke iz osobne iskaznice fizičke osobe
 • Podatke o bankovnom računu i broju kreditne/debitne kartice fizičkih osoba
 • Podatke o navikama korisnika, odnosno kupaca

5. Svrha prikupljanja osobnih podataka?

 1. Ispunjavanje ugovornih obveza: dostava naručenih proizvoda, savjetovanje i pomoć prilikom korištenja naručenih proizvoda, pružanje dodatnih jamstava za proizvode, održavanje kvalitete proizvoda, rješavanje prigovora korisnika te drugih radnji koje su povezane sa sklapanjem i izvršavanjem ugovornih obveza u skladu s mjerodavnim propisima.
 2. Ispunjavanje zakonskih obveza
 3. Izravna promidžba korisnicima koji su iskazali interes te dali privolu za marketinšku komunikaciju te promidžba prema postojećim kupcima u svrhu održavanje kvalitete proizvoda i pravovremenog informiranja o posebnim uvjetima i aktualnim akcijama – a s ciljem kako bi korisnik mogao dobiti točne i precizne obavijesti koje odgovaraju njegovim željama iskazanim posjetom na stranice www.domointex.hr
 4. Interne svrhe – tvrtka Domointex d.o.o. koristi navedene osnovne osobne podatke isključivo za potrebu vlastite evidencije, a u svrhu zaštite korisnika i kupaca te održavanje kvalitete usluge i kvalitete proizvoda.

6. S kime možemo dijeliti Vaše osobne podatke?

Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti s pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke s dokumenta.  Ako korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu,  usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.

7. Koliko dugo zadržavamo Vaše podatke?

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a  najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i tvrtke Domointex d.o.o.

 U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani.

Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

8. Web trgovina

Pristup web trgovini domointex.hr moguć je s ili bez registracije.

Prilikom registracije fizičke osobe na stranicama domointex.hr od Vas tražimo određene osobne podatke kao što su Ime i Prezime, email adresa, adresa stanovanja, telefonski broj, ponekad datum rođenja u svrhu pružanja raznih pogodnosti. Pri registraciji kupac pristupa svojoj bazi na web trgovini Domointex d.o.o. unutar koje ima nekolicinu pogodnosti(program vjernosti i sakupljanje bodova, podrška u vidu čuvanja računa, jamstvenog lista i sl. u slučaju kada kupac iste izgubi..)

Pri kupovini na stranicama domointex.hr bez registracije prikupljamo samo podatke koji su nužni  za isporuku kupljene robe te se navedeni podaci pohranjuju u svrhu ispunjenja ugovora.

9. Sigurnost plaćanja

Tajnost podataka kupca je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije.

Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 256-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa).

Na navedeni način omogućen je siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između računala kupca i CorvusPay servisa, i obrnuto.

Navedeni servis i financijske ustanove (kartične kuće) razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Brojevi kreditnih kartica se ne pohranjuju i nisu dostupni na pregled tvrtki Domointex d.o.o. niti neovlaštenim osobama.

10. Linkovi na druge stranice

Ove Internet stranice mogu sadržavati sadrže linkove na druge Internet stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako Domointex d.o.o. ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim Internet stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Pravila privatnosti primjenjuju se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovim Internet stranicama.

11. Potraživanje spremljenih osobnih podataka

Korisnik u svakom trenutku može zatražiti ispis svih osobnih podataka koje tvrtka Domointex  d.o.o. prikuplja i obrađuje u svrhu pružanja boljeg i kvalitetnijeg korisničkog iskustva – upitom za potraživanje ispisa spremljenih osobnih podataka poslanim na mail info@domointex.hr