3D dekorativni zidni paneli – dekorativni stiropor

Novosti

1. IZODEKOR 3D dekorativni dekorativni zidni paneli, 3D dekorativni stiropor u imitaciji kamena ili cigle

Dekorativni stiropor ili dekorativni zidni paneli na bazi stiropora izrađuju se od stiropora gustoće 20 do 26 kg/m3 ili 30 kg/m3 (ovisno o modelu) na čiju 3D površinu se sa jedne strane aplicira akrilni premaz debljine oko 2mm koji dodatno učvršćuje površinu prije nego se na nju nanese određena UV otporna boja kojom se  postiže izgled cigle, drveta ili kamena.

Dimenzije panela su 100 x 50 x 2 cm.

Težina jednog panela gore navedenih dimenzija, ovisno o dekoru, kreće se od 1.2 do 1.4 kg, što znači da je težina jednog kvadrata od 2.4 do 2.8 kg.

Zbog izuzetno male težine u odnosu na ostale dekorativne materijale (dekorativni umjetni kamen, dekorativna umjetna cigla, prirodni kamen ili puna rezana cigla), dekorativni stiropor paneli se mogu lijepiti na zidove i stropove neovisno o tipu i nosivosti podloge.

Najveća prednost ovih proizvoda je ta što Vam za njihovo postavljanje apsolutno nije potreban majstor. Iz iskustva znamo da je u današnje vrijeme do majstora, a pogotovo kvalitetnog majstora, jako teško doći, a o cijenama se više ni ne pregovara, sretni ste da Vam se uopće pojavi. 

Iz tog razloga je najveće zadovoljstvo činjenica da ćete ove dekorativne panele bez ikakvih problema postaviti sami ili uz malu pomoć ukućana. Sve što Vam treba od alata je skalpel kojim režete stiropor, libela za postavljane prvog reda panela “u vagu”, ljepilo i metar.

Za lijepljenje ploča možete koristiti PUR ljepilo za izolacijske panele u boci, montažno ljepilo ili klasično ljepilo kakvo se koristi za stiropor fasade. Bitno je da ljepilo ne sadrži otapala koja bi mogla oštetiti odnosno nagristi stiropor.

Dekorativni zidni paneli primjenjuju se za unutarnje i vanjsko uređenje. Kod vanjske primjene panele je nakon montaže potrebno prešpricati akrilnim lakom na vodenoj bazi. 

 

1 thoughts on “3D dekorativni zidni paneli – dekorativni stiropor

  1. Pingback: sitagliptin normal dose

Odgovori

Neovisno provjereno
33 recenzije