Transformacija Vašeg doma ugradnjom dekorativnih zidnih panela na bazi stiropora

41287979 124140965 ba606460 e38c 4277 bf95 64663f70d63c

Uređenje doma može biti inspirativno i kreativno iskustvo, a jedan od načina da unesete svježinu u svoj prostor je ugradnja dekorativnih zidnih panela na bazi stiropora od renomiranog proizvođača Izodekor.

Ovi paneli ne samo da podižu estetsku vrednost, već su i pristupačno rešenje za transformaciju Vašeg interijera. U ovom članku, istražićemo različite načine kako da koristite ove panele kako biste osvježili svoj dom.

Odaberite Pravi Dekor za Vaš Prostor

Izodekor nudi širok spektar dekora zidnih panela, pa možete pronaći nešto što odgovara Vašem stilu i potrebama.

Bilo da želite rustikalni izgled, moderni minimalizam, ili nešto potpuno jedinstveno, postoje paneli koji će zadovoljiti vaše potrebe..

Na priloženom linku možete skinuti katalog proizvođa u pdf formatu te se uvjeriti u raznovrsnost ponuđenih dekora. (Veličina kataloga je cca 54MB).

Izodekor katalog 2023 (PDF 54 MB)

Lakoća ugradnje

Jedna od glavnih prednosti dekorativnih panela na bazi stiropora je njihova jednostavna montaža. Paneli nisu veliki (100x50x2 cm) niti teški (svega 1,5 kg po panelu), a za njihovo postavljanje u većini slučajeva potreban je samo skalpel i montažno ljepilo u kartušama.

To znači da možete sami stvoriti svoj unikatni prostor bez potrebe za skupim majstorima i alatom.

ESTETSKA VRIJEDNOST

Kada su postavljeni, ovi paneli transformiraju Vaše zidove i pružaju im dubinu i teksturu. Bez obzira da li se odlučite za panel u imitaciji drveta, cigle ili kamenia, sigurno će privući pažnju svakog posjetitelja i stvoriti fokus u prostoru.

ISKORISTITE IH KREATIVNO

Dekorativni zidni paneli ne moraju se koristiti samo za oblaganje cijelih zidova. Možete ih koristiti tako da naglasite samo određeni dio zida ili kao pozadinu za police sa dekoracijama. Ova svestrana svojstva čine ih savršenim za kreativno uređenje.

Ekonomično riješenje

Uzmete li u obzir troškove žbukanja, gletanja, farbanja i potragu za majstorima , dekorativni zidni paneli u “uradi sam” izvedbi, predstavljaju najpovoljniju opciju. 

Održavanje

Dekorativni paneli su veoma jednostavni za održavanje. Dovoljno je povremeno ih prebrisati kako biste uklonili prašinu. U slučaju jačih zaprljanja moguće je oprati ih vodom.

U slučaju kada se paneli ugrađuju na fasadu, preporuka je da se nakon ugradnje prešpricaju akrilnim lakom na vodenoj bazi (mat). Lak dodatno štiti površinu od atmosferlija, prašine i drugih nečistoća te čini površinu manje hrapavom na dodir.

Odgovori

Neovisno provjereno
39 recenzija